09 April 2010

you BAD guy!

disebabkan lelaki, dia berubah. disebabkan lelaki jugak dia seperti tak berdiri di atas dunia realiti. you really hurt my heart by just acting that way friend. i'm paranoid of this kind of situation. and one other thing, i hate that guy if he really has done that to you. saya benci lelaki yang suka mainkan perasaan girls. what for?!

i HATE HATE HATE lelaki tak berhati perut macam tu. bukannya apa, ini soal perasaan. perasaan mana boleh buat main-main. kononlah kawan ni tak lawa sikit, sengaja nak main-mainkan perasaan dia. orang bila dah tak lawa, mestilah akan rasa cam dihargailah jugak bila at least ada orang yang sukakan dia. so bila macam tu mestilah dia akan rasa suka balik kat lelaki tu kan.

tapi dari awal lagi saya dah agak, that guy is not the right one for you my friend. you trust him liking you sampai kecewa macam tu sekali bila temberang lelaki tu pecah. saya paling sedih bila kawan saya cakap macam ni:

'saya sedar saya ni tak lawa. tapi saya masih tak boleh terima kenapa dia buat saya macam ni. sedangkan saya tak pernah buat salah apa-apa pun dengan dia. saya tak pernah ganggu hidup dia sekalipun.'

Ya Allah, untuk melihat air mata kawan baik sendiri mengalir disebabkan seorang lelaki yang tak sedar diuntung macam lelaki tu memang amat menghibakan. nak je saya pergi jumpa sendiri dengan lelaki tu and marah dia habis-habisan. tapi tindakan macam tu selalunya hanya akan menyebabkan keadaan bertambah buruk. fuh..fuh, mintak jauh hati ni dari terbakar kepanasan dek bisikan syaitan.

i hate that guy! disebab dia kawan saya berubah. disebab dia kawan saya sukar untuk tersenyum ceria macam dulu. kalaulah 'awak' (lelaki tu) tak mulakan semua ni, kawan saya takkan jadi sampai macam tu.

kawan, minta maaf. saya dah cuba untuk jadi kawan yang memahami. saya dah cuba untuk tak kecil hati dengan sikap awak yang agak dingin sejak kebelakangan ni. tapi sebanyak mana pun saya mencuba, saya tak dapat nak nafikan rasa jauh hati dalam diri saya dengan sikap awak. sebab tulah saya lari dari awak hari tu. sebab tulah saya diamkan diri dan menghilang tanpa sebarang kata semata-mata tak nak awak tahu yang saya sedang berjauh hati. saya tak mampu simpan perasaan ni lama-lama. saya takut. takut perasaan ni bertukar pada benci. saya benci permusuhan. saya benci sengketa!

awak, saya bukan jenis yang suka simpan dendam. saya bukan jenis yang suka main tanak kawan tanak kawan lama-lama. saya sayangkan awak sebagai sahabat dan saudara seagama. saya nak bagitau awak supaya jangan berubah macam tu tapi saya tak mampu. saya rasa sedih dengan diri saya, saya geram dengan situasi tu. saya tak suka awak macam tu. tapi jangan risau, sekarang saya dah okey dan saya harapkan awak sedar maksud sebenar saya dari apa yang berlaku hari tu.

dan lelaki tu, i'll never forget what you've done to my friend. NEVER! bukan saya nak berdendam, because i hate revenge. it's just that saya takkan lupa perbuatan awak pada kawan saya. saya doakan semoga awak sedar silap awak pada kawan saya one day. may the day come soon so you'll be able to say sorry to my friend. HHA.

huh, pada kawan saya pulak.. i love you as friend. saya tak boleh tengok awak macam tu. saya tertekan dengan sikap awak masa tu. so minta maaf sebab marah jugak akhirnya hari tu. minta maaf sebab dah tinggalkan awak hari tu. saya dah tak mampu nak tahan sebak dalam dada and run without saying anything just to have a quite place to cry. sorry sangat-sangat kawan.

apapun alhamdulillah, awak dah semakin okey sekarang. mungkin ada hikmahnya jugak saya naik angin tiba-tiba hari tu, kalau tak mungkin awak akan terus act like that. smile kawan, smile. let us smile together.

pengajaran: jangan mudah-mudah percaya lelaki, jangan mudah-mudah bagi hati kat mana-mana lelaki, dan lihatlah pada mana yang penting dulu dalam hidup. don't waste your life for a guy like that. HUH!

No comments:

Post a Comment